Follow by Email

Wednesday, 15 February 2012

deactivate facebook..!

Assalamualaikum w.b.t..
 hi semua..! Alhamdulillah.. kite masih lagi bernafas pada hari ini..syukur.. :) and thanks korang sebab sudi membaca blog saya lagi :) :D..huhuhu
 ok2, entry kali nie nak cakap sal facebook..! hehehe.. sori lah, facebook saya da di deactivated..! i did it just now..kenapa? hehehe..entah..? saya pon tak tau :) sori lah kepada kawan2.. saya da deactivated my facebook account.. :( rasa cam nak jauh kan diri sikit dari facebook. huhuhu :) kepada kawan2 or stalker saya yang tak boleh nak view profile saya tu, mintak maaf laa ye..! bukannye saya unfriend ke block ke spam ke.. saya deactivate je :) saya sayang korang :) jangan fikir yang bukan2 ye? saya just malas nak layan facebook dah.. tengok lah kalau ade mood atau permintaan ramai (bajet seyh minah nie.! :p), saya activate balik laa kot.. huhuhu.. kalau saya nak laa..hahaha.. entah berapa lame laa saya deactivate nie, mungkin 1 hari, mungkin 1 bulan, mungkin 1 tahun dan mugkin juga da tak bukak langsung..hahaha.. tak bukak langsung tu bukan sebab saya tak nak tau..! tapi kita tak tahu kan sampai bila kita bole hidup..hehehe (betol tak kawan2??)
takat ini sahaja laa pasal facebook nie..emm, bagi korang tak tau cemana nak deactivate you guys punya facebook account, ini laa tutorial nye :) :D


Step 1: Click on 'Account Setting' then click on 'Security'. then click on 'Deactivate your account'

Step 2: Choose the reason for leaving Facebook ;( then click 'Confirm'


 Step 3: Enter your facebook account's password then click 'Deactivate Now'

Step 4: Enter the words in the box and click 'Submit'. if you can't read the words, click 'Try different words' or 'an audio captcha'.

Then this will shown..! you did it..! hahaha.. you deactivated it.. :D


do not worry ok..! akaun facebook korang tak kan dihapuskan. korang juz deactivate je. bile korang log in balik, akaun facebook korang akan di active kan balik..! hehehe
lebih kurang ngan log out laa.. tapi beza nye, bila korang deactivate,  kawan2 korang tak leh nak post kat wall korang.. and diorang tak leh nak cari profile facebook korang.. lebih kurang cam facebook korang jadi 'invisible' laa kejap sampi korang activate balik..! hehehe :)
- selamat mencuba..! -